1402/12/1تاریخ انتشار:

زمان مطالعه: 3دقیقه

درمان شوره با شامپو ضدشوره

شوره سر یکی از عارضه‌های رایجی است که در بین ایرانیان اتفاق می‌افتد. شوره سر ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد و راه‌های مختلفی برای درمان آن وجود دارد. در این مطلب از مجله مدیلن، به بررسی درمان شوره با شامپو ضدشوره می‌پردازیم.

شوره سر چیست؟

شوره سر یک بیماری پوستی است که عمده پوست سر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. علائم شوره شامل پوسته‌پوسته شدن و گاهی اوقات خارش خفیف است. شوره سر می‌تواند منجر به بروز مشکلات اجتماعی یا عزت نفس شود. شکل شدیدتر این عارضه، که شامل التهاب پوست است، به عنوان درماتیت سبورئیک که نوعی از اگزما است، شناخته می‌شود.

شوره سر

علت بروز شوره سر چیست؟

شوره سر ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. یکی از علل بروز شوره سر، درماتیت سبورئیک است که یکی از انواع اگزما شناخته می‌شود.

همچنین افرادی که پوست چرب دارند، اغلب مستعد شوره سر هستند. دلیل آن مخمری به نام Malassezia Globosa از روغن‌های روی پوست سر تغذیه می‌کند. امی مک مایکل، دکتر، پروفسور پوست و رئیس بخش پوست در ویک فارست، خاطر نشان می‌کند که بدن برخی افراد این تجزیه روغن را به عنوان یک عامل تحریک‌کننده درک می‌کند، بنابراین پوست سر با افزایش سرعت تجدید سلول‌های پوست واکنش نشان داده و باعث بروز شوره سر می‌شود. برای کسانی که شوره سر ندارند، یک ماه کامل طول می‌کشد تا سلول‌های جدید پوست روی پوست سر بالغ شده، بمیرند و از بین بروند. اما بر اساس مطالعات، برای کسانی که شوره سر دارند، این فرآیند تنها در دو تا هفت روز اتفاق می‌افتد.

درماتیت تماسی که نوعی اگزما به حساب می‌رود، یک تحریک پوستی است که توسط یک ماده حساسیت‌زا یا محرک ایجاد می‌شود و منجر به بثورات خارش‌دار و احتمالاً دردناک می‌شود. در مورد شوره سر، این واکنش روی پوست سر است. طبق گفته انجمن پوست آمریکا، این معمولاً به دلیل محصولات مراقبت از مو یا رنگ‌ها رخ می‌دهد.

طبق مطالعات و بررسی‌های انجام شده، شوره سر اغلب در سن بلوغ شروع شده و در حدود 20 سالگی به اوج خود می‌رسد و در بین افراد بالای 50 سال شیوع کمتری پیدا خواهد کرد.

تقریباً هر کسی ممکن است به شوره سر مبتلا شود، اما عوامل زیر می‌تواند بروز شوره سر را بیشتر کند

  • عادات شامپو زدن:

دکتر مک مایکل می‌گوید: «برای کسانی که در معرض خطر شوره سر هستند، شستشوی مکرر می‌تواند وضعیت را بدتر کند. استراحت‌های طولانی مدت می‌تواند منجر به تجمع روغن شود که می‌تواند منجر به شوره سر شود.

شست و شوی مو

  • هورمون‌های جنسی:

هورمون‌های جنسی مانند تستوسترون، فعالیت غدد چربی را تحریک می‌کنند. چربی بیشتر به معنای افزایش احتمال واکنش التهابی و شوره سر است. مردان بیشتر از زنان به شوره سر مبتلا می‌شوند.

  • سیستم ایمنی ضعیف:

در افرادی که تحت پیوند عضو قرار گرفته‌اند و مبتلایان به HIV یا ایدز، هپاتیت C یا پانکراتیت الکلی، بروز شوره سر شایع‌تر است. برای مثال، 30 تا 83 درصد از مبتلایان به HIV، به شوره سر مبتلا هستند.

  • بیماری‌های عصبی

بیماری‌های عصبی و روانی مانند بیماری پارکینسون، بیماری آلزایمر، صرع، آسیب مغزی تروماتیک و آسیب نخاعی از جمله شرایطی هستند که خطر ابتلا به شوره سر را افزایش می‌دهند. به عنوان مثال، افرادی که به بیماری پارکینسون مبتلا هستند، سیستم عصبی خودمختار ضعیفی دارند که به کنترل مواردی مانند ترشح غدد چربی کمک می‌کند، طبق گفته انجمن بیماری پارکینسون آمریکا، که می‌تواند منجر به تولید بیش از حد شود که منجر به شوره سر می‌شود.

نکته مهمی که ممکن است یک فرد به شوره سر مبتلا شود، تکه‌های آشکار پوسته‌های سفید رنگ روی پوست سر است که از پوست مرده تشکیل شده است و در موهای شما کاملا پخش می‌شود. علائم دیگر ممکن است نیز شامل خارش پوست سر، پوسته‌های چرب یا خشک روی پوست سر و برجستگی‌های قرمز یا زرد رنگ در امتداد خط مو خواهد بود.

شامپو های ضد شوره مدیلن

درمان شوره سر

شوره سر یک بیماری اغلب مزمن، اما قابل درمان است. شامپو ضدشوره مدیلن حاوه نرم‌کننده، ضد استاتیک و 2% زینک پریتیون است که در درمان شوره سر موثر است. شامپو ضد شوره مدیلن دارای ترکیباتی از قبیل آمونیوم لوریل اتر سولفات، کوکو آمیدوپروپیل بتائین، سدیم لوریل سارکوزینات، کوکونات فتی دی اتانل آمید، زینک پریتیون، اتیلن گلیکول مونو استئارات، دی سدیم اولئامید سولفو سوکسینات، پی ای جی ۱۲۰- متیل گلوکز دی اولئات، پلی کواترنیوم ۱۰، سیتریک اسید، اسانس و آب دیونیزه است که در صورت استفاده موثر و طولانی‌مدت شوره سر را به صورت قطعی درمان خواهد کرد. در نظر داشته باشید که شامپوی ضد شوره باید براساس چربی یا خشکی مو انتخاب شود. اغلب کسانی که به شوره سر مبتلا هستند، به خشکی مو نیز مبتلا خواهند شد.

در این مطلب از بلاگ مدیلن به بررسی کامل شوره سر و درمان آن پرداختیم. در صورتی که به شوره سر مبتلا هستید، پیشنهاد می‌کنیم از شامپو ضدشوره مدیلن استفاده کنید و در صورت ادامه‌دار بودن این عارضه، بهتر است به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

نظرات
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 1 =

فهرست عناوین

آخرین مقالات